logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English

Anbi-logo

Voeg deze pagina toe aan je Favorieten.

Dagboek 2022

Zaterdag 3 december 2022...

De allerlaatste loodjes

Omdat de computer blokkeerde kon ik gisteren geen verslag schrijven, lees de vangsten in dit stukje dus als de laatsten voor deze en tevens de gehele Herfstperiode. In kooi Y...Jawel, wederom nog drie waterrallen, een nieuwe en twee terugvangsten. Daarna hebben we hem toch echt weggehaald en zijn verder gegaan met het opruimen in en rond het gebouw.

Ook vandaag, onze laatste verblijfsdag hebben we nog weer spullen uit het veld gehaald, bijvoorbeeld de hijsnetten. Nog snel ook de luidspreker verwijderd en het bruggetje achteraan in de opstelling (ik noem dat inmiddels de Coningsbrug naar onze oud-voorzitter) gerepareerd op de plek waar een ringer te zwaar werd bevonden en door een plank was gezakt.

Dat was het dan voor het najaarsseizoen, een seizoen waar de grote rode draad eigenlijk van is: van alles wat minder, behalve van de Waterrallen en... Winterkoningen. Die vestigden beide een nieuw record in de aantallen die we daarvan vingen.

Alle succes gewenst aan de feestdagenploeg die nog een winter-CES wil gaan doen tijdens het hakken en zagen..

Groet uit het Glop,
Henri en Hanneke

eerder

 

Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox