logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English

Het ringstation

Het vogelringstation Schiermonnikoog is gevestigd in het Groene Glop. Glop is een Schiermonnikoogs woord waarmee een lage natte duinvallei wordt aangeduid. Aan de noord- en westzijde liggen duinen van waaruit kwelwater naar het Glop stroomt. Aan de oostkant ligt een open vochtig terrein met spaarzame struikopslag. Ten zuiden vinden we de Banckspolder die voornamelijk uit weilanden bestaat.

Normaal gesproken verzorgt Vogelringstation Schiermonnikoog van augustus tot en met oktober iedere zondag- en woensdagochtend een excursie, te boeken via het Bezoekerscentrum in het dorp. In verband met het Covid-19-virus (coronavirus) gaan de excursies dit jaar (2020) in elk geval voorlopig niet door.
Sommige excursiegangers zetten leuke verslagen van de excursies op internet: zoals Marijke Kors, de NM-vrijwilligers van het Mantingerveld en de leden van het Natuurpunt Hobokense Polder uit Antwerpen.
Via onderstaande links kunt u alvast een indruk krijgen van het ringstation en vertellen we wat over ons onderzoek.
Vogelwerkgroepen kunnen per mail contact opnemen.Het vangterrein · Vangstmethode · De accommodatie · Onderzoek
 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox