logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
eerder
terug
later

Dagboek van week 38


Zaterdag 12 september 2015

Aankomst: niet van vogels maar wel van de nieuwe ringploeg.

De eerste twee rondes werden bijgewoond door een student van de RUG all the way from China.
Tot aan de overdracht werd tweederde van het dagtotaal aan de ringtafel verwerkt. De nieuwe weekploeg vulde de vangst aan tot 27.
Nadat Kees en Leo cum suis waren vertrokken hebben we nog een Zwartkop met Belgische ring gecontroleerd.
Het heeft de gehele dag stevig gewaaid maar het bleef wel droog. Net na zonsondergang begon het te spatten.

Groet,

WimZondag 13 september 2015

De ene Blauwstaart is de andere niet..!

Jawel! We hadden er weer één, een IJsvogel. Wim vroeg bij de start van de ronde al aan Oscar om die Blauwstaart even op te halen. Toen hij vanaf het Meteoveld de Paardenwei opliep was Oscar inderdaad bezig met een vogel met blauwe staart. Verder waren de twee Vuurgoudhanen ook nog het vermelden waard.

Vuurgoudhaan

Bij de dagstart konden we 1 mm uit de regenmeter gooien. Het was klammig en de netten hingen strak naar beneden.
De ochtend verliep verder rustig in een geheel windstil Glop. In de middag begon de wind wat aan te wakkeren maar gelukkig bleef het droog.
De wadploeg van Calidris nam nog tegen de avondschemering een potentiële Steppenkiekendief waar op de Oosterbuitenkwelder.

Groeten uit een zonnig Groene Glop,

Wim en OscarMaandag 14 september 2015

Wederom een rustige dag in het Groene Glop.

De dag begon hoopvol met een aantal verse vogels. Helaas was het daarna gedaan met de pret, ettelijke nulronden maakten de ochtend vol. In de loop van de middag stroomde het Glop alsnog vol, niet met vogels maar met de ringers die 's-nachts op het wad actief waren geweest en meer succes hadden dan wij.
Vroeg in de avond dreef er nog een buitje over waardoor de netten opeens vol hingen met blad zodat we ons toch niet hoefden te vervelen.

Met vriendelijke groet,

Wim, Oscar en SymenDinsdag 15 september 2015

Wisselvallig weer.

Een dag met twee gezichten. In de ochtend heerlijk zonnig weer waarna in de loop van de middag de lucht betrok en het ging regenen (4 mm).
De vogelvangst was bijzonder mager. Vijf verse en acht retouren. Wederom Vuurgoudhanen en vogels met blauwe staart, Pimpelmezen in dit geval.
Voor het overige geen wetenswaardigheden.

Groet,

Wim, Oscar en SymenWoensdag 16 september 2015

Weer een wisselvallige dag.

Met 26 vogels hield het vandaag niet over. Voornamelijk Fitis en Tjiftjaf vandaag. Verder een heel stel eenlingen zodat we in totaal 12 verschillende soorten in handen hebben gehad.
Vermeldenswaardig zijn de controles van Vuurgoudhaan en Kerkuil. Op het rallenplein is de eerste Waterral van deze week gevangen.
De grondkabel voor het rallengeluid is vandaag uitgerold en de toeter is aan de paal geschroefd. De komende dagen zullen we verder gaan met het opstellen van de rallenkooien zodat we eind deze week gereed zijn voor het rallenseizoen.
Aan het begin van de avond vulde de regenmeter zich in zeer korte tijd nog met 5 mm.

Groet,

WimDonderdag 17 september 2015

Winderig en rustig

Ook vandaag weer een herfstige dag met buitjes en vooral blaadjes. De vangst is matig en bestaat uit de op dit moment gebruikelijke soorten. Dit kwam tegoed aan de tijd voor het baanonderhoud.

Groet,

Wimvrijdag 18 september 2015

Meer van hetzelfde.

Het weer is wat rustiger geworden, maar nog steed buitjes en blaadjes. Wederom is de vangst matig en zonder noemenswaardige bijzonderheden, met uitzondering van een Tapuit in sectie 5, zie foto.

Het was de tweede dit seizoen. In de namiddag was er nog een excursie van een aantal mensen van de ledenraad van Natuurmonumenten uit het westen des lands.

Groet,

eerder
terug
later

Wim
 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox