logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English

Anbi-logo

Dagboek 2021


Donderdag 25 november 2021

De laatste vogeltjes van het najaaarseizoen

Vandaag weer een dag met haast windstille momenten, maar voor een bui uit flink aantrekkende wind. Die buien namen in de loop van de dag toe in hevigheid en soms zat er hagel bij in. Vanmorgen nog een laatste Waterral in kooi 3 gevangen en later nog een 2-tal Sijzen in hijsnet X.

De Sijzen, Putters en Barmsijzen zijn nog steeds in dezelfde aantallen aanwezig, ook de Zwartkop zit nog steeds in het bosgedeelte en er zijn wederom rallen in het terrein. Kortom, het is nog steeds niet over... Steeds meer kunnen we onszelf de vraag stellen of het najaarsseizoen wel echt helemaal tot stilstand komt, tot ver in December hoor je 's nachts de schrille roepjes van de Koperwieken nog en in die maand komen er ook zeker nog steeds wel Merels door in het Waddengebied.

Maar voor ons houdt het hier nu op; het veldlab moet komende week door VU-medewerkers gebruikt worden. We zullen zien of er voor de jaarwisseling al een combinatie van snoeien en ringen gehouden kan worden, zoniet, tot volgend jaar!

eerder

Groet,
Henri en Hanneke


Dagvangst van 25 11 21
Soortnaam Nieuw Terug NVO BUI FOU Totaal
Sijs 2 2
Waterral 1 1
Totaal: 3 3
Aantal soorten: 2


Nieuw: Nieuw geringde vogels BUI: buitenlandse terugvangst

Terug: eigen terugvangsten FOU: verkeerde of afwijkende ringmaat omgelegd

Totaal:alle vangsten van deze soort NVO: terugvangst elders uit Nederland

 

Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox