logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English

Klik hier om deze pagina toe te voegen aan uw Favorieten!

week 30 week 31 week 32 week 33 week 34 week 35
week 36 week 37 week 38 week 39 week 40 week 41
week 42 week 43 week 44 week 45 week 46 week 47

Dagboek 2017


Donderdag 23 november 2017

Met de netten weg gaat het vangen sleg...

Na gisteravond in een gierende wind toch de laatste twee grofmazige netten verwijderd te hebben rest ons vanaf vandaag alleen de controle van de vijf rallenkooien en het opruimen van vooral nog veel mistnetstokken en schoorlijnen in de opstelling. Daar was tijd genoeg voor want de Waterrallen lieten het vandaag compleet afweten. Helemaal niets in de kooien.
En toch waren er weer wat Merels op het eiland aangekomen. In de loop van de dag begon het pad in het bos steeds vaker bezocht te worden door Vinken, Sijzen, Merels en Barmsijzen. In het achterste vangterrein hoorde ik tussen het spullen halen door ook een Huismus en een Siberische Tjiftjaf; nu wel...
Al redelijk vroeg in de ochtend trokken er buien over het eiland, maar net zo snel als ze kwamen was dat ook alweer voorbij. Daarna viel redelijk snel de wind weg naar een 2 tot 3 bft uit Zuidelijke richting. Kees Oosterbeek en Symen Deuzeman zijn nog op bezoek geweest en hebben de laatste spullen van steltloper-ringgroep Calidris opgeruimd. Voor zij vertrokken liepen zij nog een rondje door het vangterrein en bemerkten in de avondschemer dan toch twee Waterrallen in de kooien. Nou ja zeg... de eerste rallenvangsten pas tegen 17 uur... dat heb ik hier werkelijk nog nooit meegemaakt.
Tijdens de eerste ronde in het donker bleken er ook nog minimaal drie Waterhoentjes in het vangterrein te zitten. Eén daarvan vloog rakelings over mijn hoofdlamp heen en ik kon hem/haar haast uit de lucht pakken, voelde echter slechts net de nagels van de vogel.
De laatste avondronde werd gelopen onder een prachtige donkere hemel gelardeerd met talloze sterren en vrijwel volkomen windstilte.
Het rallengeluid deed haar uiterste best maar had vanavond ook wederom totaal geen vangsten tot gevolg...

eerder

Henri en Hanneke

Dagvangst van 23 11 17
Soortnaam Nieuw Terug NVO BUI FOU Totaal
Waterral 2 2
Totaal: 2 2
Aantal soorten: 1


Het overzicht 2017 op www.trektellen.nl.


 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox