logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English
terug
later
eerder

Week 37


Zaterdag 11 september 2010

Wisseling van de wacht.

We begonnen de dag met waar we gisteren waren gestopt met een Sprinkhaanzanger. Tot 12.00 hadden Wim en Symen dertien vogels gevangen toen hebben wij, Arendjan en Henk, het overgenomen. Ons rondje van 12.00 uur was gelijk een rondje nul. Dit biedt perspectief: het kan namelijk alleen maar beter worden voor deze komende week! De gehele verdere dag erg rustig met rondjes nul tot 5 vogels per ronde. Het weer was hier verder prima met regelmatig het zonnetje erbij. Windkracht 3 Bft.


Hartelijke groeten,


Henk Luten en Arend Jan Sterken.


Zondag 12 september 2010

Stille zondag.

Vanmorgen begon het met een rondje van 14 vogels. Verder liep het de gehele dag rustig door met vogels.
We haden nog enkele leuke soorten, o.a. een blauwborst, vuurgoudhaan en een koekoek tijdens de excursie. Dit was leuk voor de gasten. De belangstelling voor de excursie viel echter tegen; er hadden zich meerdere personen opgegevn, maar er waren er slechts twee aanwezig.
Het weer was hier overwegend bewolkt, maar het was vrij rustig weer. Ideale vangomstandigheden.


Met vriendelijke groet,


Arendjan Sterken en Henk Luten.


Maandag 13 september 2010

Nattigheid.

Het was een zeer rustige vangdag met kleine rondes over de hele dag verdeeld. Een leuke vangst was de bladkoning.
In het rondje van negentien uur hadden we nog een verrassing. Bij sectie 1 ontsnapte Arend Jan een koolmees; hij dacht deze nog te kunnen vangen, maar in plaats van de koolmees zat hij zelf gevangen in de moddersloot en de koolmees heeft hem hartelijk uitgelachen! (En niet alleen de koolmees.)
Toen hadden wij een stinkvogel.


Met vriendelijke groet,


Henk Luten en Arend Jan Sterken.


Dinsdag 14 september 2010

Alweer nattigheid.

Afgelopen nacht de hele nacht regen, daarom vanmorgen maar iets eerder uit bed.
Bij de eerste ronde regende het al en verder leek het een regenachtige dag te worden en daarom bij de eerste ronde de netten maar gesloten.
We hadden toch nog 5 vogels in de eerste ronde.

We zouden vanmiddag een excursie krijgen van Natuurmonumenten uit Dieverbrug, maar in overleg hebben we deze uitgesteld naar morgen; hopelijk hebben we dan beter weer en meer vogels.
Om 16.00 uur was droog en hebben we de netten nog gedeeltelijk open gedaan. In het rondje van 18.00 uur kwam Arend Jan nog met een verrassing, namelijk een sperwergrasmus.
Om 19.30 is het weer begonnen te regenen en bij het sluiten van de zaak regende het nog.


Met vriendelijke groet van een nat Schier,


Henk en Arend Jan.


Woensdag 15 september 2010

Alweer nattigheid...en wind.

Vanmorgen leek het weer redelijk dus alle netten maar opengezet. Het waaide de gehele dag behoorlijk windkracht 4 a 5. De netten wapperden flink in de wind dit kwam de vangst niet ten goede. Vanmiddag excursie gehad met in totaal 16 personen: zes via het bezoekerscentrum en tien via natuurmonumenten Dieverbrug, dit was de uitgestelde excursie van gisteren. Helaas konden wij weinig vogels laten zien; slechts één Tjiftjaf. Dit is alles wat wij na twaalf uur gevangen hebben.
Om 16.30 u hebben wij de netten gesloten. Het begon te regenen en de wind kwam nog sterker opzetten. Op buienradar was ook weinig goeds te zien en de berichten waren voor vanavond buien met windkracht 8. Wij kijken morgenochtend wel hoe de situatie is voorlopig is het voor ons rustig.


Met vr. groet,


Arend Jan en Henk.


Donderdag 16 september 2010

Stilte na de storm...

Na een natte en stormachtige nacht was het vanmorgen weer rustig en droog. We hebben de netten direct vroeg weer open gezet.
Maar over de hele dag bleef het rustig wat de vogels betreft, maar we hadden genoeg werk met het opruimen van zo'n 25 stuks mestkevers in de netten in de Schapeweiden en elzenproppen en bladeren in de bossectie.
We hebben een paar heel lichte buitjes gehad en we wachten vol spanning wat de dag van morgen mag brengen..


Met vriendelijke groet,


Henk en Arend Jan.


Vrijdag 17 september 2010

Wie maakt ons los?

Het voor ons onze laatste volle vangdag op Schier. Wat aantallen betreft was het ook vandaag geen succesvolle vangdag.
Toch hadden werk genoeg aan bladeren en elzenproppen en een onverwachte excursie van 15 personen, die we vanmorgen op bezoek hebben gehad.
Gelukkig hadden we tijdens de excursie enkele vogels om te laten zien, waaronder een goudhaan, die het altijd goed doet tijdens excursies. De mensen waren dan ook bijzonder tevreden en enthousiast. We hadden nog vier ringensponsoren; dit bracht het totaal voor deze week op acht sponsoren. Ook hebben we zondag nog een boek van de Broedvogels op Schiermonnikoog verkocht. Er is er op dit moment nog één boek in voorraad.
We sluiten hierbij een vangweek af, die wat aantallen betreft tegenviel, maar toch wel enkele leuke soorten.


Met vriendelijke groet,


terug
later
eerder

Henk en Arend Jan.


 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox