logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English

Dagboek 2010

Ook tijdens de najaarstrek 2010 hebben we weer van 24 juli tot 6 december een dagboek bijgehouden. We kunnen terugkijken op een buitengewoon succesvol en bij vlagen enerverend seizoen, waarin diverse records zijn gesneuveld.
Zowel de vogels als de excursiegangers hebben ons dit jaar in groten getale weten te vinden. Op 15 september ontvingen we de vrijwilligers van het Mantingerveld die een uitgebreid verslag met foto's op hun weblog hebben gezet.
Op 27 en 28 september waren we getuige van een echte fall van trekvogels, vooral Heggemus en Roodborst, maar ook de zanglijsters lieten zich niet onbetuigd. Op 14 oktober volgde een groepje staartmezen waarvan we even dachten dat het Witkopstaartmezen waren. Inmiddels zijn we er niet meer zo zeker van... Op 26 oktober vingen we dan een onverdachte nieuwe baansoort: de Bruine Boszanger.
Op 30 oktober werd de tienduizendste vogel geringd: een Staartmees! Voor het eerst gingen we over deze magische grens heen. Op 2 november wist Ardie ook een belangrijke vangst te doen: een nieuwe sponsor: Yspeert VWL Advocaten, Drachten, Groningen. Zij steunen ons ringwerk en krijgen zo een vermelding op de sponsorpagina.
Op 24 november vingen we de volgende nieuwe baansoort: de Witstuitbarmsijs. zie het dagboek en de fotopagina!
De dag daarna sloeg volkomen onverwacht koning winter toe met een dik pak sneeuw en werd het tijd om de boel weer in te pakken. Toch vingen we die zondag nog de 11.000-ste vogel. Wat een jaar!

Het overzicht op ringaantallen 2010.

Via onderstaande links kunt u per week het dagboek in, en op de dagboekpagina's kan via de knoppen "eerder" en "later" heen en terug worden gebladerd. En we hebben ook dit jaar weer een printbare versie in PDF-formaat.


week 30 · week 31 · week 32 · week 33 · week 34 · week 35 · week 36
week 37 · week 38 · week 39 · week 40 · week 41 · week 42
week 43 · week 44 · week 45 · week 46 · week 47 · week 48 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox