logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English

Dagboek 2011

Ook tijdens de najaarstrek 2011 hebben we weer van 18 juli tot 24 november een dagboek bijgehouden. Was 2010 een uitschieter omhoog qua aantallen, dit jaar was de vangst ronduit mager met net iets meer dan 5.500 vogels, nog niet de helft van vorig jaar.
Desondanks viel er ook dit jaar weer genoeg te genieten en de excursiegasten wisten dit jaar in nog grotere aantallen dan voorheen de weg naar het Glop te vinden. En gelukkig waren de vangsten niet zo mager of we konden toch altijd wel wat leuke soorten laten zien.
Juli en augustus waren koud, nat en opmerkelijk stil, maar daarna begon toch een leuke opleving. Even een korte opsomming van de highlights: op 26 september een Kleine Vliegenvanger, de dag erna drie Bladkoningen, de dag daar weer na een Dwerggors. Op 2 oktober een Grote Gele Kwikstaart, vanaf 4 oktober vingen we een gekleurringe Koolmees uit een project in het Lauwersmeergebied, en op 14 oktober zelfs een nieuwe baansoort, de Klapekster. Vanaf eind oktober kwamen er opmerkelijk veel roofvogels over de ringtafel en ook met de Rallenvangst ging het ineens een stuk beter. Op twee november een Appelvink, en als laatste moet de bonte Merel van 18 november nog worden vermeld.
Kortom, best een leuk jaar...

Het overzicht op ringaantallen 2011.

Via onderstaande links kunt u per week het dagboek in, en op de dagboekpagina's kan via de knoppen "eerder" en "later" heen en terug worden gebladerd. En we hebben ook dit jaar weer een printbare versie in PDF-formaat.


week 29 · week 30 · week 31 · week 32 · week 33 · week 34
week 35 · week 36 · week 37 · week 38 · week 39 · week 40
week 41 · week 42 · week 43 · week 44 · week 45 · week 46 · week 47

 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox