logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English

Dagboek 2016

Ook in 2016 hebben we weer van 27 juli tot en met 5 december een dagboek bijgehouden. De vangsten waren ongeveer gelijk aan voorgaande jaren en ook het aantal soorten was vergelijkbaar
Ook dit seizoen begon met erg magere aantallen, pas in oktober begonnen de vangsten wat aan te trekken.
En op 23 oktober vangen we een nieuwe baansoort: een Siberische Braamsluiper, die inmiddels door DNA-analyse is gedetermineerd als "blythi type 1b", oftewel Sylvia althaea blythi (of voor de behoudenden onder ons: Sylvia curruca blythi. Het DNA-onderzoek is verricht door Peter de Knijff die er op de komende Dutch Birding Dag over zijn onderzoek zal komen vertellen. Zie ook de bijbehorende fotopagina.
Op 29 oktober volgde nog een Geelgors waarvan er er eerder maar zes vingen.
Opvallend dit jaar was ook de vangst van roofvogels: maar liefst acht Buizerds, twee Haviken en zelfs negen Sperwers. Een goede reden om de fotocamera (en de verbandtrommel) paraat te hebben.
Het was weer een mooi vangseizoen.

Het overzicht van wat we dit jaar vingen vind je op de pagina ringaantallen 2016.

Via onderstaande links kunt u per week het dagboek in, en op de dagboekpagina's kan via de knoppen "eerder" en "later" heen en terug worden gebladerd. En we hebben ook dit jaar weer een printbare versie in PDF-formaat.


week 30 week 31 week 32 week 33 week 34 week 35
week 36 week 37 week 38 week 39 week 40 week 41 week 42
week 43 week 44 week 45 week 46 week 47 week 48 week 49

 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox