logo

Welkom op het vogelringstation Schiermonnikoog

 
Home Nieuws Het station Ringaantallen De terugmeldingen Foto's Links Giften Sponsors union jack   English

Klik hier om deze pagina toe te voegen aan uw Favorieten!

week 30 week 31 week 32 week 33 week 34 week 35 week 36 week 37 week 38

Dagboek 2018


Woensdag 19 september 2018

Rustdag

Winterkoning

voor de vogels dan. De eerste ronde leverde twee vogels op en de tweede ronde vijf vogels, allen Zwartkoppen. Een heel verschil met de twee dagen ervoor, toen er nog sprake was van enige aankomst. De rest van de dag was het buitengewoon rustig met de vangsten.
Ardie kwam in de ochtenduren even buurten. Er was dus genoeg tijd om de op hande staande reis van Ardie en andere VRS-leden te bespreken naar Ventes Ragas (Litouwen) en andere spannende ringstations. Veel plezier de komende week heren!!
De wekelijkse excursie werd druk bezocht en bestond uit 13 personen. Ondanks dat we ze slechts één vogel, een Zwartkop, konden laten zien, was de groep zeer enthousiast, en vertrokken de laatste excursiegangers rond 16:00 uur het ringstation.
Daarna zijn we druk geweest met het vangklaar maken van de rallenkooi bij sectie 8. Rallen hebben we echter de hele week nog niet gehoord. Het is dan ook nog steeds erg droog in het terrein. Na een tamelijk rustige vangdag qua wind, neemt de wind in de namiddag behoorlijk toe. In de avond zelfs krachtig tot ZW 5 tot 6 Bft.
Ondanks de wat magere aantallen en soorten hadden we weer een erg mooie vangdag,

Groeten uit het Glop!

eerder

Marjolijn, Nadia, Hugo en SymenDagvangst van 19 09 18
Soortnaam Nieuw Terug NVO BUI FOU Totaal
Winterkoning 1 1
Zwartkop 12 1 13
Totaal: 12 2 14
Aantal soorten: 2


Het overzicht 2018 op www.trektellen.nl.


 

   ·   Valid HTML 4.01! Transitional   ·   mailto   ·    Fatbirder's Top 1000 Birding Websites   ·   Any Browser   ·    Get Firefox